Husrum og hjerterum for veteraner fra hele landet


Med ROFI-Centret som ramme var Rindum SU i weekenden 16.-17. november vært for første runde af Bordtennis Danmarks holdturnering for veteraner

To idrætshaller med lys i topkvalitet. Køkken og rummelige lokaler til bespisning. Muligheder for overnatning. Let tilgængelige fællesarealer. Erfaring med god service. Og det hele under ét tag.

Det er faciliteter af den art, der med hyppige mellemrum trækker folk fra nær og fjern til store arrangementer af forskellig art i ROFI-Centret. Og det var netop ovenstående muligheder og faciliteter, der kaldte bordtennisveteraner fra hele Danmark til Ringkøbing i weekenden den 16.-17. november. Med ROFI-Centret som ramme var Rindum SU vært for den første af i alt tre runder af Bordtennis Danmarks holdturnering for veteraner.

189 spillere deltog i stævnet, der i sidste ende tæller i kampen om danmarksmesterskaberne for veteraner. 159 af dem havde tilmeldt sig fællesspisningen om aftenen. Mange af deltagerne benyttede sig af mulighederne for at overnatte i ROFI-Centrets vandrehjem, mens andre langvejs fra overnattede på lokale hoteller eller i lokale sommerhuse.

Flest fra Sjælland

- Det er de gode faciliteter i ROFI-Centret, der gør, at vi i år for tredje gang af Bordtennis Danmark er blevet tildelt værtskabet for hold-DM for veteraner. Senest var vi arrangør i 2022. Blandt de mange deltagere i år er der rigtig mange fra Sjælland. Det er faktisk derfra, at der er flest. Den eneste landsdel, der ikke er repræsenteret, er Bornholm, fortæller formanden for Rindum SUs bordtennisafdeling, Bjarne Piil, der var praktisk tovholder på stævnet.

Holdturneringen for veteraner er delt op i aldersklasserne 40 år, 50 år og 60 år, hvor der er tre spillere på hvert hold, og aldersklasserne 70 år og 75 år, hvor der er to spillere på hvert hold. To spillere er der også på hvert hold i old girls rækken. Hvert af holdene spillede i løbet af denne weekend i Ringkøbing tre kampe – to lørdag og én kamp søndag. Ved stævnet i ROFI-Centret var der klart flest mænd.

Nationalt og lokalt

Men hvordan har bordtennissporten i Danmark det egentlig generelt for tiden? Det har Bjarne Piil denne vurdering af – nationalt og lokalt:

- Tilslutningen til bordtennis er for øjeblikket meget afhængig af, hvilken del af landet vi taler om. Sporten er i pæn fremgang i og omkring de store byer i landet, mens det står dårligere til i de mindre bysamfund. I Rindum SU er vi stolte af, at vi har en seniorafdeling med et helt okay antal medlemmer, mens det kniber en del med at tiltrække medlemmer blandt børn og unge. Her er der god plads til mange flere, understreger Bjarne Piil.

 

  Tovholderen. Formanden for Rindum SUs bordtennisafdeling, Bjarne Piil, var tovholder på det store bordtennisstævne i ROFI-Centret. 
For alle aldre. Bordtennis er en sport for alle aldre. Det er 78-årige Finn Nielsen (tv på billedet) og 79-årige Erling Nielsen, begge fra Trelleborg ved Slagelse, et godt bevis på. De to har været med i alle turneringer for veteranhold, siden Bordtennis Danmark startede med dem for mange år siden, og de var også med i denne weekend i ROFI-Centret som de nok to ældste af de mange deltagere. Erling og Finn har spillet bordtennis siden barnsben.  
  Lokale godt fra start. Rindum SU har også sit eget hold med i DM-holdturneringen for veteraner. Det er i 1. division i aldersklassen 50 år. Holdet, der består af fra venstre på billedet Niels Poulsen, Sven Saabye og Jesper Skovhuus, kom godt fra start ved stævnet i ROFI-Centret. Nykøbing Falster blev besejret med 6-3. – Det gik planmæssigt, sagde de tre med glimt i øjnene, til os efter kampen.
Et hurtigt spil. Bordtennis er et hurtigt spil - så hurtigt, at i hvert fald fotografen her ikke kunne få øje på bolden.  
  Der blev spillet bordtennis i både Green Sports Arena (hal 1 – billedet) og i hal 2 i weekenden den 16. -17. november.