Lisette er personlig træner i ROFI Fitness


- Jeg har altid vægtet træning højt og set træning være lige så vigtig som familie, arbejde og så meget andet. Jeg elsker at udfordre mig selv og andre gennem træning, siger 34-årige Lisette Andersen, der siden den 1. marts har været ansat som personlig træner i ROFIs fitnesscenter.

Lisette stammer fra Astrup, men bor i dag i Skjern. Hun er uddannet som fitnessinstruktør, men har suppleret med den overbygning på uddannelsen, der indebærer, at hun kan arbejde som personlig træner. Det betyder, at hun er rustet til at lave forløb for enkeltpersoner, hvor træning, teknik og kost i en sammenhæng vægtes højt.

I ROFIs fitnesscenter har der været stor efterspørgsel på muligheden for som enkeltperson at kunne få tilknyttet en personlig træner. Det er baggrunden for, at ROFI har ansat Lisette i den funktion, samtidig med at hun i forhold til brugerne indgår i et tæt makkerskab med den daglige leder af fitnesscentret, Ulla Birkmose.

Men ikke en sur pligt

- Træning skal i min verden være sjovt, motiverende, lidt hårdt og samtidig skabe resultater, men det skal ikke være en sur pligt. Via min egen passion for træning har jeg mærket, hvad det gør ved mig fysisk, psykisk og socialt. Jeg vil gerne være med til at give andre den samme oplevelse af, hvordan intensive træningsforløb med personlig vejledning kan flytte en masse i positiv retning, understreger Lisette Andersen.

Faglighed, personlighed og motivation er tre nøgleord, som Lisette kalder for sine kerneværdier i arbejdet som personlig træner.

- Ud over at jeg er uddannet som fitnessinstruktør og personlig træner har jeg også en uddannelse som social- og sundhedsassistent og sundhedssekretær bag mig. Det betyder, at jeg har erfaring i at arbejde med mennesker og møde dem, hvor de er. Det er helt afgørende for et godt resultat af personlige træningsforløb, at jeg er nærværende, viser respekt og forståelse og lytter til det, den enkelte kommer med. Gode resultater skabes på tillid. Og motivationen for den enkelte bygger bl.a. på, at jeg er der 100 pct. for dem og er sparringspartner i hele forløbet, siger Lisette.

Den enkeltes behov

Hvor lang tid strækker et personligt træningsforløb sig over? Hvor mange gange skal man træne i forløbet? Og hvilke aldersgrupper henvender tilbuddet sig til?  Her er Lisettes svar på spørgsmålene:

- Hvor lang tid og hvor mange gange er der ikke faste rammer for. Et forløb aftales og sættes sammen i forhold til den enkeltes behov og ønsker, men det indeholder i alle tilfælde en kombination af styrketræning, kostvejledning, teknik og kondition. Min opgave i forløbet er især at sikre, at der er fremdrift i træningen, og at der følges op. Min hidtidige erfaring fra personlige træningsforløb er, at det efterspørges af aldersgruppen 20-70 år og af både kvinder og mænd, understreger Lisette.

Ud over personlig træning arrangerer hun også såkaldte ”bootcamps” i ROFI-Centret. Det er et træningsforløb på hold for kvinder, men hvor der også tages udgangspunkt i den enkeltes behov med fokus på bl.a. fuldkrops-styrketræning, konditionstræning og kost. Det første hold starter i april i år, og der er plads til 14 kvinder på holdet.

 

   
   

Fotos: Henrik Olesen

* Læs mere om personlige træningsforløb og bootcamps med Lisette Andersen her.